Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hazai gyöngyös oldalak képes leírás - Gyöngy.tlap.hu
részletek »

Hazai gyöngyös oldalak - Gyöngy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyongy.tlap.hu » Hazai gyöngyös oldalak
Keresés
Találatok száma - 19 db
A gyöngy legendája és újra felfedezése

A gyöngy legendája és újra felfedezése

A gyöngy legendája és újra felfedezése A gyöngyökkel kapcsolatos legkorábbi feljegyzések Kínábó , Indiából és Ceylonról származnak, jóval a rómaiak széles körben ismert gyöngykultusza előtti időkből. A i.e. 1000-ből származó ókori hindu könyv, a Rigveda szerint 'Krishna a tenger mélyéről gyöngyöket hozott fel leányának esküvője alkalmából'. Olinius Secundus római történetíró i.e. I. évszázadban a gyöngyöket a legdrágább ajándéknak tartotta. Antonius elkápráztatása céljából Cleopatra egy vagyont érő gyöngyöt oldott fel egy pohár ecetben, amit egy hajtásra kiivott, ezzel bizonyítván mérhetetlen gazdagságát. undefined A gyöngy több ezer éves kultusza, hagyománya ma is él, sőt most a XXI. század küszöbén mindenféle gyöngy iránti igény egyre nő. A divat világában 1996-ot a gyöngy látványos visszatérésének kezdeti éveként tartják számon. Ekkor a természetnek eme különös ajándéka újra az ékszerészek, a média, s nem utolsó sorban a hölgyek figyelmének középpontjába került. A fellendülés azóta is töretlen, amely nagymértékben köszönhető a csodaszép, misztikus és érzéki tahiti gyöngynek. A nőkre gyakorolt mágikus hatását próbálja szavakba önteni az alábbi idézet: 'Talán legnagyobb hat

Berill törzsi hastánc csoport

Berill törzsi hastánc csoport

A Berill törzsi hastánc csoport 2010 májusában alakult Békés megyében, 6 taggal. Elsősorban a tánc szeretete, és a barátság hozott össze bennünket. Korábbi táncegyüttesünkből kiválva nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat az új csapat formálásába. Megalakulásunk legfőbb oka az örömtánc, a hastánc iránti lelkesedésünk és az általa okozott öröm megélése volt. Fellépéseinken ezt a lelkesedést, örömöt próbáljuk a közönség felé sugározni és jó hangulatot teremteni. A csoport tehetséges táncosokból áll. Összetartásunk, összeszokottságunk műsorunk színvonalában is tükröződik. Fellépéseket vállalunk Békés megye és az egész ország területén.

Betticus

Betticus

Remélem sikerül mindig kellő oldafigyeléssel frissítenem és az esetleges kérdéseknek, kéréseknek megfelelnem. Ha van valami jó ötletetek, linketek.. vagy akármi, szívesen fogadom leveleiteket Ha küldesz általad készített ékszerről vagy más technikáról képet, szívesen kiteszem a honlapomra egy új albumba. Please look at my pictures about shirts and jewelleries what you can order in different layouts (colour, material, measurement..etc) - I can create them at your request. Please note, I give special price if you order more items or second time from me! :) If you'd like only to ask something about pattern, template or you have something good idea, please write me!! :)

Bigyibogyó

Bigyibogyó

A Bigyibogyó célja, hogy megízleld és megszeresd az alkotás ízét akkor is, ha még nem volt kézműves hobbid. Gyakran frissülő gyöngyös blog rengeteg peyote mintával és részletes, fotókkal illusztrált technikai útmutatókkal. Zömmel peyote karkötő, -háromszög, -karika és egyéb peyote mintákat mutatok, de ezen a technikán kívül találsz gyöngyszövés, gyöngyhurka és raw mintákat is. A hangulat mindig vidám és a blog követi az aktualitásokat, tehát böngészhetsz szezonális és ünnepekre szánt minták között is mint Valentin-nap, Halloween vagy karácsony.

Caprice gyöngy ékszerek

Caprice gyöngy ékszerek

A Caprice gyöngy és gyémánt ékszerek széles választékával áll rendelkezésre az ékszer szerelmesei számára. Kínálatukban egyedi és exkluzív megjelenésű gyémánt nyakláncok, gyémánt gyűrűk és drágakő berakásos gyémánt díszítéses aranyékszerek is szerepelnek. Tekintse meg különleges ékszer kollekcióinkat is.

Hirdetés
Cseresznyevirág gyöngyei

Cseresznyevirág gyöngyei

Szeretettel üdvözöllek, látogass el oldalamra, ahol a szívemnek, lelkemnek kedves tevékenységből - a gyöngyfűzésből - származó ékszereimmel. alkotásaimmal találkozhatsz! Nagy szerelmeim az ásványok, mert hiszem, hogy - mint természeti képződmények, kincsek - hatással vannak ránk! Bármilyen elképzelésed, kérésed, kérdésed van nyugodtan keress meg, mert szeretek adni, örömet szerezni, érdeklődő emberekkel szót váltani. És imádom a kihívásokat, bármilyen különleges elképzelésed van szívesen megvalósítom!

Edit gyöngyei

Edit gyöngyei

Ezúton szeretném meghirdetni első PIF játékom, melyre szeretettel várom a jelentkezőket! Köszönöm Viki, hogy oly kedvesen fogadtad a jelentkezésemet az általad meghirdetett játékra. Bárki játszhat, akinek blogja van, íme a szabályok: 1. Az első három ember, aki kommentet ír erre a bejegyzésre, ajándékot fog kapni tőlem, melyet én készítek. 2. Ezt az ajándékot az elkövetkező 365 napon belül el fogom juttatni hozzátok. 3. Cserébe "előre kell fizetni" úgy, hogy a saját blogotokban is meghirdetitek ezt a játékot. (nem küldöm el az ajándékot annak aki nem hirdeti meg a játékot a blogjában)! És akkor a játékszabályok előbb franciául majd angolul: Je me suis inscrite pour un P.I.F sur le blog de Pankacs . Je m'engage donc pour les trois premières qui me laisseront un message d'inscription (avec leur email) sur ce post à leur réaliser un bijou dans les 365 jours à venir. Pour ce faire, celles-ci devront elles mêmes le mentionner sur leur blog et s'engager à leur tour! Attention, je vérifierai avant de commencer le bijou! I registered for a P.I.F on the blog of Pankacs. This means I'm going to send the first three who leave me a message of registration (with their email) on this post some g

Egyedi gyöngy ékszer

Egyedi gyöngy ékszer

Találd ki, én elkészítem. Tudnivalók, tanácsok a megfelelő ékszer kiválasztásához. Gyöngyékszerek készítése nagy öröm, kellemes kikapcslódás. Ha megnézünk egy kész ékszert, azt gondoljuk, nagyon bonyolult elkészíteni. Ha előkeresünk egy leírást, hogyan is készül, elsőre nehéznek tűnik, valójban nem ördöngősség. Persze lehet, hogy csak annak, aki készített már ilyet. Én tulajdonképpen évek, sőt évtizedek óta készítek gyöngyből különböző figurákat, díszeket és ékszereket. Persze sokszor, sokáig nem foglalkoztam vele, bármennyire is szerettem. Nem volt kinek készíteni. Nemrégiben egy kérésre készítettem egy teljes ékszer garnitúrát (fülbevaló, lánc, karkötő) és ráébredtem, hogy van hozzá kedvem és úgy tűnik érzékem is. Van türelmem is hozzá, hogy megtervezzem, és elkészítsem őket. Tehát, ha nem érzel magadban elegendő affinitást, türelmet, ügyességet, hogy az elképzelt ékszert elkészítsd, bátran fordulj hozzám, ha kell segítek megtervezni, el is készítem, de szívesen adok tanácsot, ha tudok. Persze sokminden van, amit magam sem próbáltam még. Megpróbálom összegyűjteni azokat a tudnivalókat, melyek a megfelelő ékszer és a szükséges kellékek kiválasztásához szükségesek, ezek azoknak is

Gyöngybox ékszerdoboz - Blog

Gyöngybox ékszerdoboz - Blog

2005 májusában nyitottam meg a GyöngyBox nevű kis üzletemet. A nálam vásárolható gyöngyök nagy részét magam szerzem be külföldről, így szeretném biztosítani kedves vásárlóimnak, az állandóan megújuló egyedi gyöngykészletet. Az üzletet ma már ketten csináljuk Krisztával. Köszönöm neki, hogy vigyázott rá amíg Indiában voltam és feltöltve adta vissza a kincsesládikámat. Rengeteg barátot és kedves ismerőst találtam ebben a gyöngyös világban és jó érzés, hogy sokan csatlakoztak a gyöngytyúktanya klubtagsági rendszeréhez, így nálunk találkozik a gyöngyös társadalom apraja és nagyja :) egy is csevejre és közös gyöngyfűzésre.

Hirdetés
Gyöngybutik

Gyöngybutik

Üdvözölünk mindenkit a Gyöngybutikban. Reméljük Butikunk a gyöngyös üzletpaletta egyik hasznos és érdekes színfoltja lesz. Igyekszünk a szokásos alapanyagok mellett különlegességeket is felvonultatni választékunkban. Bármilyen kérdéssel, észrevétellel forduljanak bizalommal az ügyfélszolgálathoz. Ha szívesen megmutatnák az Önök által készített ékszereket,vagy blogjukat, küldjék el nekünk a képet,címet és felkerülnek Galériánkba illetve a Kedvenc linkjeink közé. Mindenki figyelmébe ajánljuk a Tanfolyam menüpontot,ahol Dobos Éva vezetésével indulnak az oktatások. Oldalunkat folyamatosan töltjük,ha nem találja az Ön által keresett terméket,kérjük látogasson vissza később is. Mindenkinek jó nézelődést és vásárlást kívánunk !

Gyöngyklub

Gyöngyklub

Ha szereted az egyedi készítésű ékszereket,itt megtalálod őket:) Ezen a képen kívül még 52 videót, 1703 képet, 16 blogbejegyzést találsz a közösségben. Jó böngészést! 2009 Egyedi Fa Fülbevaló Gyöngy Gyöngyfűzés Hobbigyöngyözőkről Karkötő Lexikon Nyaklánc Szín bead drót egyesület fehér

Letti gyöngyös oldala

Letti gyöngyös oldala

A gyöngyök fajtái:fa-, csont- vagy cserépgolyó, kő- és porcelángyöngyök, műanyag gömböcskék, csövecskék és az üveggyöngyök, melyek lehetnek matt, átlátszó és metálfényűek, de még csíkosak is. Kásagyöngy:gömbölyű, kisebb-nagyobb gyöngyök. Szalmagyöngy:hosszú, cső formájú gyöngyök. Vágott gyöngy:ezek úgy néznek ki, mintha a szalmagyöngyöket felszeletelték volna. Van köztük ferdén és egyenesen vágott. Klárisgyöngy:rövidáru-kereske désben kapható, viaszos cérnára fűzött karácsonyfadísz-üvegből készített gyöngyök. Teklagyöngy:akár a zabszem, gömbölyű, lapított vagy tojás alakúak, mind a gyöngyház ragyogását idézik. A normál varrótűnél, vékonyabb, rugalmasabb, kisebb lyukú tű. Emiatt könnyebben eltörhet, ezért mindig többet tartsunk magunknál. Mivel nagyon kicsi a lyuka, a műszálas gyöngyfűző cérnát sokkal nehezebb belefűzni. Érdemes a szál végét száraz szappanon vagy viaszon végighúzni, így könnyebben boldogulunk. A munka során a tű elgörbülhet, de ez nem jelent gondot, sőt, így néha könnyebb is vele dolgozni. Ettől függetlenül nyugodtan használhatjuk tovább.

moonsafari egyedi ékszerei

moonsafari egyedi ékszerei

Egyedi ékszereket készítek gyöngyből, Swarovski kristályokból, ásványokból, süthető gyurmából, bőrből, textilből. Saját ötleteimen kívül szívesen készítek kívánságra, megrendelésre is ékszert, akár egyszerűt, akár bonyolultat, hétköznapit vagy alkalmit. Nézz be hozzám, ha van kedved, ha pedig megtetszik valami, ne habozz írni :)

Rayher Kreatív Centrum

Rayher Kreatív Centrum

Ásványok, féldrágakövek Válassza ki a csillagjegyének megfelelő ásványt, és hordjon abból készült ékszert! # - Ásványok, féldrágakövek # - Ékszer-alkatrészek, kiegészítők # - Ékszerdrót, damil, gyöngyfűzőfonal # - Ékszerkészítés kellékei # - Ezüstgyöngyök # - Fagyöngyök # - Fémgyöngyök # - Flitterek # - Gyöngyházas díszgombok # - Gyöngyös szegélyek # - Kásagyöngyök # - Metallic gyöngyök # - Pillangógyöngy # - Strasszkövek # - Strasszkövek papírra # - Swarovski gyöngyök # - Szalmagyöngyök # - Szórógyöngy # - Szórógyöngyök # - Teklagyöngyök # - Üveggyöngyök # - Vegyes gyöngyök

Roberta ékszerei

Roberta ékszerei

ROBERTA "gyöngy"ékszerei 2007. májusában egy reggeli tv.műsor kapcsán határoztam el, hogy gyöngyékszer készítésel szeretnék foglalkozni. Az elszántság olyan erős volt bennem, hogy azonnal leültem a gép elé és rákerestem a világhálón a "gyöngyfűzés" szóra, mely számtalan lehetőséget kínált fel. Legszinpatikusabb jelenlegi tanárom "Arduinna" honlapja volt, melynek láttán még jobban lázába kerültem e fantasztikus tevékenységnek. Így kezdtem el a gyöngyfűzést ..... még rengeteget kell tanulnom. Köszi Dia:)

Tahiti gyöngy

Tahiti gyöngy

A gyöngyöket az elmúlt hatezer év minden kultúrájában nagyra értékelték. Éppen emiatt nagyon furcsa, hogy a Polinéziának nevezett e hatalmas terület történetében alig történik róla említés egészen az európaiak megérkezéséig a 17. században. Leszámítva a Közép- és Dél-Csendes Óceán területén nagy számban előforduló kagylófajtákból (Pinctada radiata, Pinctada maxima és Pinctada margaritifera) készült használati tárgyakat. Az európaiakat nagyon meglepte, hogy a bennszülötteket nem érdeklik a gyöngyök. Az érdeklődés e hiánya talán azzal magyarázható, hogy semmiféle fúrószerszámmal nem rendelkeztek. Tahiti felfedezése után (Cook kapitány 1769-ben szállt partra) gyorsan fejlődött a gyöngy- és kagylókereskedelem. E terület egyik legjellegzetesebb kagylófajtája a Pinctada margaritifera. Ez az a fekete-ajkú kagyló, melyben létrejön a fekete gyöngy, ami ugyan ritkán fekete. A színei a krémtől a szürkén, ezüstösön, zöldön, kékesen, liláson, bronzon keresztül a feketéig előfordulhatnak. A 18. század végétől a britt, francia és holland hajósok érkeztek rendszeresen a Tuamotu és Gambier szigetcsoporthoz, hogy egyre több kagylót és gyöngyöt szedjenek össze és vigyenek haza. Nem csoda, hogy ez

Tündérporta

Tündérporta

Üdvözlöm a Tündérporta oldalán. Vágó Tünde népi ékszerkészítő vagyok. Gyermekkorom óta szeretek alkotni. Amióta az eszemet tudom, folyton készítettem valamit. Így tanultam meg kötni, horgolni, hímezni. Kipróbáltam a térfonást, üvegfestést, szalvétatechnikát. Fűztem gyöngyállatkákat, hajtogattam papírt, öntöttem gyertyát, nemezeltem. 2006 nyarán, a II. Kolompos Családi Táborban próbáltam ki először a gyöngyszövést és itt készítettem el az első, hagyományos motívumokkal díszített nyakláncomat Boross Kriszta segítségével. Rögtön megtetszett a gyöngyfűzés. Azóta, amikor módom van rá, gyöngyöt fűzök: tradícionális gyöngygallérokat és a mai kor izlésének megfelelő divatékszereket is. 2009 áprilisában vittem először néhány munkámat a Népi Iparművészeti Zsűri elé, sikerrel jártam, "B" kategóriás minősítést kaptak. Eddig készült legkedvesebb munkáimat gyűjtöttem össze erre az oldalra. Amennyiben valamelyik megtetszene Önnek, szeretne hasonlót, vagy netán ugyanilyet, esetleg saját ötlete van, mely elkészítését rám bízná, további információval szívesen állok rendelkezésére a tvago@freemail.hu e-mail címen. Ha tetszett az oldal, látogasson el máskor is a Tündérportár

Tuti menü